SwalkerOnline

De reis van de Swalker van 2005 t/m 2010

zeiljacht Swalker

Hoera! De jongste telg van de familie heet JOOST. Voor de statistieken: geboren op 26 januari 2005 om 23:55u in het ziekenhuis Bernhoven in Oss. Gewicht: 2425 gram. Maar wat heeft hij ons allemaal bezig gehouden! Het meest natuurlijk zijn ouders.

Vanaf begin december gaf hij te kennen de wijde wereld in te willen gaan, maar de doktoren vonden 29 weken zwangerschap wat aan de korte kant. Dus werd Nynke opgenomen en met behulp van bedrust en medicijnen lukte het om de situatie en Joost onder controle te houden. Na een paar weken mocht Nynke zelfs weer naar huis. Maar in de laatste week van januari kwam Joost dan toch en heeft ons direct flink laten schrikken. Een virus infectie van moeder en kind maakte een opname in het St. Radboud ziekenhuis nodig. Dankzij uiterst professionele zorg van de afdeling neonatologie bleek Joost binnen een week de beademing en andere slangen zelf het liefst weg te halen, en werd hij uiteindelijk weer naar het ziekenhuis in Oss overgeplaatst. En is inmiddels thuis bij ouders en broertje Stef.

Tussendoor zijn we af en toe nog even naar de Swalker geweest. Uiteraard om te kijken of het allemaal nog oké was aan boord, maar natuurlijk ook om zo mogelijk nog wat aan de klussenlijst te doen. Een nieuwe antenne maakt duidelijk dat dit de oorzaak is van de marifoonproblemen. T.z.t. zullen we de mastenmaker vragen om hem te installeren. Het schoonmaken van de dieseltank levert wat smurrie op. Genoeg om een dozijn filters te verstoppen, maar gezien het formaat van de tank valt het eigenlijk nog wel mee. Wel komt nu de installatie van een magneetfilter op de lijst met een hoge prioriteit. Beter voorkomen dan 1600 liter diesel genezen, is het devies.

De weken beginnen nu sneller voorbij te gaan. Het einde van de loopbaan in het ziekenhuis komt in zicht, evenals de verhuizing van het inmiddels vertrouwde Gewande. En natuurlijk willen we nog even flink van de (klein-)kinderen genieten.

Groeten van Meindert en Tineke.