Hoera! De jongste telg van de familie heet JOOST. Voor de statistieken: geboren op 26 januari 2005 om 23:55u in het ziekenhuis Bernhoven in Oss. Gewicht: 2425 gram. Maar wat heeft hij ons allemaal bezig gehouden! Het meest natuurlijk zijn ouders.

Machinekamer. Dat klinkt toch wel bijzonder, zeker voor een zeiler. Inderdaad, wij hebben op de Swalker een machinekamer. Je moet je wel vanuit het dekhuis door een klein deurtje naar binnen wringen, maar dan ben je er ook echt. In het midden een groot stuk rood techniek, de motor. En je kunt er zomaar aan drie kanten omheen lopen. Nou ja, lopen? Wel op smurfenafmeting (aannemende dat een smurf ongeveer één meter groot is.) Maar toch.

Het is er de laatste maanden niet van gekomen. De voorbereidingen slokten ons volledig op, zodat de tijd ons door de vingers glipte en we niet meer toe kwamen aan het maken van een verhaal. Dat zou wel komen als we een keer aan boord woonden, dachten we. Dus vandaar nu een kort overzicht van de laatste maanden.

Neeltje Jans

We liggen aan de steiger van Neeltje Jans. Ondanks dat de schoolvakanties zijn begonnen, is het hier nog uitgestorven. Er ligt maar één ander schip. Vanmiddag om 13:00 zijn we dan echt uit Oude Tonge vertrokken. Het afgelopen half jaar hebben de Swalker en haar bewoners er een gastvrij onthaal gehad.